Ay Ay Bebek Beslenmesi
Bebeklerde en önemli şey anne sütüdür. Bebek ne kadar çok emzirilir ise hastalıklara karşı direnci o kadar artar ve zekası gelişir.
Bebeklerde en önemli şey anne sütüdür. Bebek ne kadar çok emzirilir ise hastalıklara karşı direnci o kadar artar ve zekası gelişir. Bunun yanı sıra 6. aydan itibaren ek gıdaya geçildiğinde verilen besinlerde bebek için çok önemlidir. Peki, bebek nasıl beslenilir? Ay ay bebek beslenmesi nasıl olur? Bu soruların cevapları aşağıda verilmiştir.
0-2 Ay Arası Beslenme
Bu dönemde bebek için en önemlisi anne sütüdür. Fakat bebek anne sütünü istemiyor veya yetersiz geliyorsa biberon maması verilebilir. Mamayı 120-150 ml arası günde 3 saatte bir şeklinde verebilir ve bebeğin kilosu arttıkça miktarı arttırılabilir. 1. aydan itibaren D vitamini damla başlanmalıdır.
3-4 Ay Arası Beslenme
Bu aylarda yine tercih edilmesi gereken anne sütüdür. Bebeğin acıkmasına ve isteğine göre verilmelidir. Anne sütü verilemeyen bebeklerde hazır mamadan günde 4 öğün verilebilir. 4. aydan itibaren mevsimine uygun sıkılmış meyve sularından 1-2 tatlı kaşığı ile başlanıp bebeğe verilmesi uygundur.
5 Aylık Beslenme
Anne sütü hala alıyorsa devam edilmelidir. Hazır mama 210-240 ml şeklinde bebeğe günde 2 öğün olarak verilebilir. Mevsimin meyvelerinden püre olarak hazırlanıp verilebilir. Sebze çorbası yapılarak 1-2 tatlı kaşığı ile başlanarak verilebilir.
6 Aylık Beslenme
Anne sütü almaya devam ediyorsa verilmelidir. Hazır mamaya aynı şekilde devam edilmelidir. Meyve püresi, sebze püresi ve yoğurt günde 1 öğün şeklinde verilmelidir.
7 Aylık Beslenme
Anne sütüne devam edilmeli. Kahvaltıda yumurta, reçel ve peynirden az az verilmelidir. Daha sonra arttırılmalıdır.
8 Aylık Beslenme
Anne sütü alıyorsa devam edilmelidir. Artık pürelerinin yanında köfte verilmelidir. Yanında tarhana, yayla, şehriye gibi çorbalar verilmeli ve son olarak muhallebi verilmelidir.
9-11 Aylık Beslenme
Sebze püresi, çorbaların yanına birde artık makarna pilav verilmelidir.
12 Aylık Beslenme
Bebeğe artık sütlaç tarzı tatlılar verilebilir. Sebze yemekleri etli yapılabilir ve anne sütünü alıyorsa devam edilmelidir.