Dimaks'tan açıklama; iddalar gerçeği yansıtmıyor
1000’e yakın personeli ile Türkiye ve bölge ülkelerinde birçok projeye imza atan Dimaks, bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerle ilgili resmi açıklama yaptı. Açıklamada iddialar yalanlanırken, konuyla ilgili adli sürecin başlatıldığı belirtildi.
Bazı medya kuruluşlarının web siteleri ve Twitter hesaplarında; Dimaks’ın ihalelerde resmi evrakta sahtecilik yaparak 84 milyon 594 bin liralık haksız kazanç elde ettiği iddalarına karşı şirketin avukatlarından açıklama geldi. Açıklamada iddiaların gerçeğe aykırı, yalan ve iftira içerikli olduğu belirtilirken, iddia sahipleriyle ilgili yasal sürecin başladığı aktarıldı. Açıklamada kurulduğu günden bugüne dek faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü ve yönlendirici bir kurum olmayı kendine ilke edinmiş olan Dimaks’ın çalışanları, müşterileri ve paydaşları nezdinde güvenilir, dürüst ve saygın bir kuruluş olarak kalmaya devam edeceği ifadelerine yer verildi.
“Hizmetler eksiksiz şekilde tamamlanmıştır”
Dimaks’ın şirket avukatları Av. Ahmet Alev ve Av. Şehmus Açık tarafından kamuoyu ile paylaşılan metinde şu detaylar aktarıldı; "Dimaks’ın iddalara konu olan, gerek asıl yüklenici gerekse alt yüklenici olarakAdana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaledeki tüm gereklilikler yerine getirilmiştir.Mahallelerin içme suyu şebekelerinin ve pompa istasyonlarının tüm arıza, tamir ve bakım-onarımı hizmeti eksiksiz yürütülmüştür. 507 adet personel ve toplam 137 araç ve iş makinesi ile kanalizasyon şebekeleri bakım, onarım ve temizlemenin yanı sıra ve diğer ihalelerde toplamda 1000 den fazla personel ve 300 den fazla iş makinesi ile tüm hizmet işleri eksiksiz, ayıpsız bir şekilde müvekkilimiz firma tarafından gerçekleştirilmiştir.”
“Tüm süreç yetkililerin bilgi ve denetimi altındadır”
Söz konusu ihalelerin tamamının Kamu İhale Kurumu (KİK) denetimden geçtiğini ve Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) tarafından onaylandığının altı çizilen açıklamada, “İhale dosyalarında bulunan iş bitirme belgeleri ve diğer tüm belgeler de KİK denetimden geçiyor. KİK ve EKAP’da kayıtlı olan bir belgenin sahte olması mümkün değildir. İş Bitirme belgeleri söz konusu ihalelerde belirtilen işin ve hizmetin sonucunda kanunun amir hükümleri gereğince müvekkilimiz firmaya verilmektedir. Resmi Daireler tarafından verilen belgelerin sahte olmasının mümkün olmadığı izahtan varestedir. Söz konusu ihalelerin kamuya açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiği KİK ve EKAP onayından sonra sözleşmelerin imzalandığı ve ihaleye konu olan işlerinde eksiksiz ve ayıpsız bir şekilde süresinde teslim edilmesi, Dimaks’a yöneltilen iddiaların ne denli temelsiz olduğunu kanıtlıyor” dendi.
Açıklamanın devamında, “Adana’nın yanı sıra İstanbul, İzmir ve Romanya’da da benzer işlerin sürmesine rağmen gerçeği yansıtmayan, yalan ve iftira içerikli bu haberler müvekkilimiz firmanın hizmet anlayışına engel olamayacaktır. Dimaks 1000 e yakın personeli ile milletimize hizmet etmeye ve istihdam oluşturmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.