Kalça Kemiğinde Kireçlenme Tedavisi
Kalça kemiği; vücudun ağırlığını taşıyan, yürüme ve oturma gibi fiziksel hareketlerin sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayan en önemli eklemdir.
Kalça Kemiğinde Kireçlenme Tedavisi
Kalça kemiği; vücudun ağırlığını taşıyan, yürüme ve oturma gibi fiziksel hareketlerin sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayan en önemli eklemdir. Kalça kemiği bazı durumlarda bozulma yaşayabilmekte ve kişinin hareketlerinin kısıtlanmasına ve yoğun ağrı hissi duymasına neden olmaktadır.
Kalça kemiğinde yaşanan başlıca sorunlar kalça kırıkları, kalça kireçlenmesi ya da avasküler nevroz gibi problemlerdir. Aşırı kilolu ya da ileri yaşlardaki kişilerde görülen bu problemler genellikle; kemikleri zayıf olan, egzersiz yapmayan ve sağlıklı beslenmeyen kişilerde görülmektedir. Özellikle kalça kemiğinde kireçlenme kişide yoğun ağrı ve sancıya sebep olurken; yürüme, oturma, kalkma ve ayakta durma sırasında güçlük yaşanmaktadır. Aynı semptomlar diz eklemlerinde yaşanabilmektedir ve diz kireçlenmesi tedavisi de kalça kemiğinde kireçlenme tedavisi ile benzerdir. Diz kireçlenmesinde diz protezi tedavisi uygulanırken kalça kireçlenmesinde kalça protezi uygulaması gerçekleştirilmektedir.
Kalça protezi ameliyatı yaklaşık 2 saat süren bir ameliyattır ve kişinin 3 – 4 gün hastanede kalması gerekmektedir. Kalça protezi ameliyatından sonra semptomlar her hastada farklı derecelerde yaşanmaktadır. Doktorun önerdiği ağrı kesici ilaçların, egzersiz programlarının ve beslenme şeklinin eksiksiz uygulanması; kişinin daha az ağrı hissetmesinin yanı sıra daha hızlı iyileşmesini ve kemiğin protezi daha hızlı kabul etmesini sağlamaktadır.
Kalça kemiği ameliyatı sırasında deformasyona uğrayan kemikler temizlenmekte ve özel malzeme ile kaplanmaktadır. Protez uygulamasında kullanılacak materyale hastanın alerjik reaksiyon gösterme riskine karşı birtakım testler yapılmaktadır. Aynı zamanda kişinin total bir sağlık kontrolünden geçmesi ameliyat sırasında ve sonrasında yaşanabilecek komplikasyonların önüne geçilmesini sağlamaktadır. Hastanın ameliyat sonrası enfeksiyon riskine karşı çok dikkatli olması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için ; http://www.haldunseyhan.com/