Üst Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Yüzdeki yaşlanma belirtilerinde yüzü bir bütün olarak ele alınması gerekir. 30 lu yaşlara yaklaşıldığında alın ve kaşlarda aşağıya doğru bir düşme meydana gelir. Alın ve kaşta meydana gelen düşme göz kapağı derisinde bollaşma belirtileri ile kendini belli eder.
Yüzdeki yaşlanma belirtilerinde yüzü bir bütün olarak ele alınması gerekir. 30 lu yaşlara yaklaşıldığında alın ve kaşlarda aşağıya doğru bir düşme meydana gelir. Alın ve kaşta meydana gelen düşme göz kapağı derisinde bollaşma belirtileri ile kendini belli eder. 50'li yaşlara yaklaşıldığında ise üst göz kapağındaki kasların incelmesi sebebi ile derideki bollaşma daha da artar ve göz çukurundaki yağ yastıkçılarında daha fazla belirginleşme oluşmaktadır. Göz çevresinde oluşan bu yaşlılık belirtileri genetik olarak daha erken yaşlarda da görülebilmektedir. Bu durumgöz kapağı estetiği ile düzeltilebilmektedir.
Üst Göz Kapağı Estetiğine Nasıl Karar Verilir?
Üst göz kapağı estetiğine karar verilmeden önce alın ve kaşların fizik muayenesi yapılır. Bunun yanı sıra göz kapak hareketleri değerlendirilerek asimetri olup olmadığı tespit edilir. Ameliyat öncesi hastaya botox yapılarak durum tekrar değerlendirilir. Eğer botoxdan sonra göz kapaklarında bollaşma devam ediyor ise, üst göz kapağı ameliyatına karar verilir. Eğer kaşlarda gözle görülür bir düşme, alın bölgesinde oluşan derin çizgilerin oluşumu ve göz kapağında belirgin bir dolgunluk var ise, kaş ve şakak germe işlemlerinin yapılmasına ve ameliyat esnasında tekrar değerlendirilerek gerek görüldüğü takdirde üst göz kapağı estetiği yapılmasına karar verilir.
Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?
Sadece üst göz kapağı ameliyatı yapılacaksa eğer lokal anestezi altında yapılmaktadır. Üst göz kapağı estetiği ameliyatı bir saati geçmeden tamamlanır. Ameliyata başlamadan önce hastadan çıkarılacak deri ve kas miktarına hasta otururken yapılan çizim ile karar verilir.
Üst Göz Kapağı Estetiğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Üst göz kapağı ameliyatı bittikten sonra göz kapaklarını örten bantlar olmaktadır. Bu bantlar hastanın görmesini engellemez. Ameliyattan sonra göz çevresinde ödem oluşmasını engellemek amacı ile soğuk uygulaması yapılır. Soğuk uygulamaya rağmen yine de göz çevresinde şişlik ve morluk meydana gelebilir. Oluşan bu şişlik ve morluktan 3. günden itibaren azalmaya başlar. Ödemi en aza indirmek için baş kısmının bir kaç yastık ile havada tutulması gerekir. Ameliyat sonrası ilk günlerde batma ve yanma şeklinde şikayetler ortaya çıkabilmektedir.
https://www.mayaestetik.com/