Tercüme büroları tercüme işlemlerinin yapıldığı kurumsal yerlerdir. Tercüman ihtiyacının gün geçtikçe artması nedeniyle tercümanlık yapabilecek ya da aracılık yapabilecek kişiler tercüme bürosu nasıl açılır gibi soruların cevabını fazlaca merak etmektedir.
Öncelikle tercüme bürosu yeminli tercüme bürosu ya da yeminsiztercüme bürosu şekilde açılabilir. Yeminli tercüme bürosu hizmeti vermeyecek olanlar daha çok serbest zamanlı çalışmakta, herhangi bir kurumsal statüye bürünüp gelirlerinin bir kısmını vergiye vermek istememektedirler. Bu nedenle üzerinde durulan daha çok yeminli tercüman bürosunun nasıl açılacağıdır.
Yeminli tercüme bürosu için öncelikle yasal işlemler halledilmelidir. Daha sonra ofis tutulmalı ve tanıtım yapılmalıdır. Başarılı bir tercüme bürosu açmak size şu avantajları sağlayacaktır:
• Kendi işinizin patronu olursunuz.• Kendiniz tercüme yaparsanız aracı komisyonlarından kurtulursunuz.
• Kalite ve istikrar sağlayarak markanızı oluşturabilirsiniz.
• Verimli çalışarak iyi gelirler elde edebilirsiniz.
Nereye Başvuru Yapılır?
Tercüme bürosu açmak için nereye başvuru yapılır sorusunda merak edilen yasal prosedürlerdir. Yasal olarak ilk olarak normal bir şirket gibi şahıs ya da limited şirket kurulmalıdır. Tüm Türkiye’de ticaret sicil kaydında ismi olmayan bir isim seçmeniz icap etmektedir. Şahıs şirketi açmanız halinde Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt olmalısınız. Limited ya da anonim şirket kurmanız halinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasına kayıt olmalısınız.
Özgün şirket adınız belirlendikten sonra ilgili evraklarla Ticaret Sicil Odasında tescil kaydınızı yaptırmalısınız. Bu sayede tercüme büronunuz açmış olursunuz. Eğer şahıs şirketi kurarsanız şirketinizin adı doğrudan adınız ve soyadınız olacak, vergi numaranız da T.C. kimlik numaranız olacaktır.
Maliyeti Ne Kadar?
Tercüme bürosu açmak isteyenlerin doğal olarak bir sermayeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle tercüme bürosu açma maliyeti ne kadar sorusunun cevabı sektöre girmek isteyen hemen herkesçe merak edilmektedir.
Öncelikle her ne iş olursa olsun bir bütçeye gereksiniminiz vardır. Bunun asgarisi olduğu gibi azamisinde sınır yoktur. En çok kaç mal edeceğiniz tamamen sizin bütçenize ve tercihlerinize göre değişir. Her ne kadar tercüme bürosu açmak için büyük meblağlara gereksiniminiz olmasa da az çok bir sermayeye sahip olmalısınız.
Üç kişinin çalışacağı bir tercüme bürosu açılışına dair maliyet hesaplaması yaptığımızda öncelikle yasal işlem masrafları olacaktır. Şirket kuruluşu, evraklar gibi yasal işlemler için ortalama 4-5 bin TL’ye gereksiniminiz vardır.
Tercüme büronuzun bir mekana ihtiyacı vardır ve bunun için genellikle ofis kiralama tercih edilir. Ofis kiralama, depozito, iç dekorasyon gibi masraflar için de 10 bin TL kadar paraya ihtiyacını vardır. Büronuzda gerek çalışanlarınız gerekse müşterileriniz için bir takım mobilya ve ekipmana ihtiyaç vardır. Bilgisayar, yazıcı, masa, sandalye gibi araç, gereçler için ortalama 15 bin TL civarında gerekebilir. Burada seçeceğiniz malzemelerin kaliteleri, özellikleri, marka değerleri arttıkça maliyet çok üst seviyelere kadar çıkabilir.
Sektöre yeni gireceğiniz için kendiniz tanımanız ve potansiyel müşterilerinizi haberdar etmeniz gerekir. Bunun için reklam yaptırmalısınız. Reklam ve diğer giderler için de 10 bin TL düşünülebilir. Bütün bunlar toplandığında yaklaşık 40 bin TL civarında bir maliyet sizleri beklemektedir. İlk dönemlerde düzenli kazancınızın olmayacağını da düşünerek bir miktar sermayenizin giderlerinizi karşılamak için elinizde olması gerektiği de unutulmamalıdır.
Tercüme bürosu nasıl açılır, nerelere başvurulmalıdır, hangi evraklar gereklidir, maliyeti nedir ve diğer bütün sorularınızın cevabı için Aspa Tercüme Bürosu ile iletişime geçebilir, hizmet, fikir ve bilgi alışverişi yapabilirsiniz.
YORUMLAR