Vücutta Görülen Kistler ve Tedavi Yöntemleri

Genel cerrahi alanı; vücudun birçok bölgesindeki hastalıklar için uygulanan tedavi alanlarını içermektedir.

Vücutta Görülen Kistler ve Tedavi Yöntemleri

Genel cerrahi alanı; vücudun birçok bölgesindeki hastalıklar için uygulanan tedavi alanlarını içermektedir.

Vücutta Görülen Kistler ve Tedavi Yöntemleri
26 Ocak 2018 - 15:03

 

Genel cerrahi alanı; vücudun birçok bölgesindeki hastalıklar için uygulanan tedavi alanlarını içermektedir. Mide, bağırsak, karaciğer, pankreas, safra kesesi, fıtıklar, meme kanseri ve yumuşak dokuda görülen problemler, böbrek, tiroid tedavisi ve kistik durumlarda uygulanan tedavi alanlarını içeren genel cerrahi yöntemleri; hastanın total sağlık durumu göz önüne alınarak uygulanmaktadır. Tıp alanında yaşanan gelişmeler sonucunda genel cerrahi alanında da yeni ve farklı yöntemlerle hastanın daha konforlu ve hızlı iyileşmesi sağlanmaktadır. Sıklıkla vücudun herhangi bir bölgesinde görülen kistlerin tedavisi de genel cerrahi alanına dahil olmaktadır.

Kist; vücutta yer aldığı bölgeye ve iç yapısına bağlı olarak yoğun ağrıya sebep olabilmektedirler. Çoğunlukla içeriği su olan kistler, ciddi başka hastalıkların da belirtisi olabilmektedir. Kistler genellikle yumurtalıklarda görülmektedir ve boyutları 5 santimetreye kadar ulaşabilmektedir. Hem kozmetik hem de sağlık açısından birçok probleme yol açan kistlerin cerrahi yöntemlerle alınması gerekmektedir. Özellikle yumurtalıklara zarar verme olasılıkları bakımından tedavisinin ertelenmemesi gereken kistler; farklı şekillerde isimlendirilmektedir.

Rahim içerisinde gözlemlenen endometriozis kistlerinin ilaçla küçültülmesi mümkün olsa da genellikle ameliyatla alınması önerilmektedir. Aynı zamanda yumurtalıklarda kanser yol açabilme riski taşıyan dermoid kistlerin de ameliyatla tedavisi uygun görülmektedir. Fibrromlar ise içi katı olan kistlerdir ve kansere dönüşme riski oldukça fazladır. Fibromlar da ameliyat ile alınması uygun olan kistlerdendir.

Kist ameliyatı, son yıllarda laparoskopik yöntemlerle gerçekleştirilmektedir ve böylece hasta çok daha hızlı bir şekilde iyileşebilmektedir. Aynı zamanda enfeksiyon riskinin az olması yönünden de birçok doktor laparoskopik cerrahi yöntemi önermektedir. Ancak hastanın yap dokusu kalın ise yada kiloysa açık ameliyat yöntemi ile kistlerin alınması önerilmektedir.

Detaylı bilgi için ; http://www.drmustafasener.com/

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum